Asiakaspaikkatiedustelut 050-542 6529

Ratkaisuja

Lastensuojelun ja
sosiaalihuollon kentällä

Kotimetsä

Lämpimästi tervetuloa Kotimetsän toimipisteellemme. Kotimetsän seinät ovat nähneet monta hetkeä ja kuulleet monta tarinaa. Elämän näkeminen, kokeminen ja kuuleminen ovat juuri niitä asioita, joita varten täällä olemme. Tarjolla on aina hyvää kahvia ja kuuntelevia korvia.

Kotimetsän tilat mahdollistavat meille monenlaisia kohtaamisia. Tiloistamme löytyy mielekästä tekemistä kaikenikäisille ja tiloja voidaan jakaa useampaan eri kokonaisuuteen kerrallaan. Tilamme mahdollistavat myös ryhmätoimintaa ja ne luovat erinomaiset puitteet erilaisiin tapaamisiin ja tarpeisiin.

Kotimetsän tilat tarjoavat meille mahdollisuuden luoda kustakin kohtaamisesta ainutlaatuisen. Joskus on parempi keskustella asioista kodin ulkopuolella ja toisinaan taas on helpompi jutella yhteisen tekemisen äärellä. Työmme lähtökohta on erilaisten ihmisten aito kohtaaminen, sellaisina kuin he ovat, kunkin toiveita ja tarpeita kunnioittaen. Mielekäs toiminta luo luontevat puitteet kohtaamiselle ja vuorovaikutukselle. Kohtaaminen voi olla pysähtymistä kahvikupin äärelle, yhteinen leikki- tai lukuhetki, pingis- tai biljardipeli, musisointia, askartelua, leipomista ja ruoan laittoa tai pihapelejä. Kohtaamisen ja vuorovaikutuksen ydin on aito läsnäolo. Kohtaamisen, vuorovaikutuksen ja läsnäolon kautta etsimme ratkaisuja sekä voimavaroja.

Anni Lapinkangas